Ett jultips inför julledigheten!

Innan vi går på julledighet här på Webbstjärnan vill jag passa på att tipsa om en fantastisk blogg Aktivera mera i salem, som är en fantastiskt fin julkalender som troligen räcker hela julen för mig och kanske även för dig som ännu inte hunnit öppna alla luckor inför julen. För oss som inte bor i Salem är webbplatsen en fantastisk förebild för hur man kan arbeta med webben som en del av undervisningen.

Bloggen Aktivera mera i Salem som är uppbyggd kring temat att barnen vill aktivera alla barn mer i Salem. Den är skapad av elever i år 6 på Rönningeskolan. I sig är webbplatsen en julkalender som är spännande på många sätt: dels har de aktivt arbetat mot en målgrupp som finns nära.  Dels har eleverna genomgående använt olika medier för att presentera de olika aktiviteterna, bild, film och text allt för att så många som möjligt ska få en möjlighet att kunna få tips om vad man kan göra i Salem.

Kalendern är ett skolarbete som eleverna gör för att utveckla sitt skivande och för att lära sig beskriva. Tänk om alla elever i varje kommun kunde göra något liknande för att ge andra barn tips på vad man kan göra i just deras hemort.

Med detta inspirerande tips om hur du kan bli en mer aktiv användare av internet i skolan vill jag önska alla i Webbstjärnan en God jul!

Webbstjärnan har öppet i mellandagarna
Vi har stängt 26/12 annars är allt som vanligt. Har du någon fråga om ditt skolarbete är du varmt välkommen att höra av dig på support@webbstjarnan.se eller ringa 08-4523500 vardagar 08:00 – 16:00 så hjälper vi dig.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.