Får du också onödiga kommentarer på din blogg?

Vi på Webbstjärnan får emellanåt höra historier om pedagoger som berättar att deras elever får "dumma" kommentarer på bloggen. När vi hör det så bli vi alltid ledsna och brukar tipsa om att använda vårt material "Schyssta Stjärnor".

På vår egen blogg kommer det en del kommentarer, men främst när vi har tävlingar och uppmanar er att kommentera. När vi startade vår kursportal, gav vi er som använder den möjligheten att kommentera, fråga och kontakta oss direkt genom dels ett kontaktformulär, dels genom att ställa frågor. Till skillnad från vår blogg så har samtalet på kursportalen varit ganska livligt. De som kör fast, frågar; de som tycker att något är konstigt, berättar det. I vårt arbete med vår kursportal har ni som använder den varit A och O, och er feedback har varit viktig för att vi ska kunna bli så bra som möjligt.

Vi har under några dagar sett att elever också använder kursportalen, och för oss är det ett tecken på att vi gjort rätt, och att kurserna fungerar. Men till vår stora förvåning kom något annat också med eleverna, och det var de onödiga kommentarerna, de som handlar om att skriva ordet "prutt" i stället för en fråga, eller de som "dumförklarar" oss eller andra som ställt frågor i samband med kurserna. Till en början reagerade vi undrande, vilka är dessa personer, och vad vill de? Sedan förstod vi att det bara är elever som testar, vad är möjligt och var gränsen går.

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.