Färdig med kursen i källkritik

Jag är nu färdig med webbkursen ”En grundkurs i källkritiskt tänkande”. Tillsammans med den avklarade kursen i Creative Commons har jag nu tagit mig igenom samtliga kurser som i dagsläget finns på Webbstjärnans kursportal. Fler kurser kommer dock att komma upp!

Jag tyckte att det var svårt med filmerna i källkritikskursen, det var krångligt att veta vad som var relevant för provet. Ett tips är att anteckna, och att vara uppmärksam. Jag tog mig i kragen och tittade igenom materialet en gång till, och då gick det galant.

Det jag främst tar med mig från kursen i källkritik är en vilja att bli ännu mer källkritisk, och att bli mer aktiv när jag tar del av material på webben och faktiskt kolla upp om avsändaren inte är helt tydlig för mig. Att vara källkritisk handlar i grund och botten om att ha ett granskande öga och ett speciellt tänk, som kan ta ett tag att komma in i. Kursen är ett bra första steg mot detta.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.