Fortbildning när den är som bäst

Personligen älskar jag fortbildning. Du vet när man går från ett ställe och känner att man har fått ta mig sig något – antingen något nytt eller något som kompletterar det man redan kan. Något som ger mig verktyg för att kunna fortsätta arbeta. Det ska vi jobba hårt för att du ska känna när du har deltagit på vårt spår ”Ska alla barn bli programmerare?”.

Det pratas väldigt mycket om programmering just nu. Vi på Webbstjärnan vill hjälpa dig att testa och ge dig verktyg för att kunna integrera det i din undervisning.

Som du kanske redan vet har vi släppt en lärarhandledning om hur du kan använda programmering i befintliga skolämnen. Några som jag har pratat med tycker att programmering är en naturlig del i ämnen som teknik och matematik men vi har även fått hjälp med att ta fram material för att du ska kunna programmera på musiklektionen.

Jag tycker inte att alla ska kunna programmering – men alla ska vara medvetna om vad det innebär att leva i ett samhälle där nästan alla delar av vår vardag är programmerad. Det, och mycket mer, berör vi på vårt spår på Internetdagarna.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.