Gå en kurs och bli en barnhacksambassadör för IIS

I skolan ser vi att det är hetare än någonsin att arbeta med programmering tillsammans med eleverna. Bland Webbstjärnans lärare är det många som arbetar med Scratch och vi på IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har två webbkurser kring Scratch och IIS har tillsammans med Christina Löfving tagit fram en lärarhandledning för de som vill arbeta med Scratch i grundskolan.

Nu gör IIS ytterligare en insats för att ge än fler barn möjlighet att lära sig programmering. Vi vill stimulera alla som har fått kunskaper i Scratch eller som vill få kunskaper i Scratch att förmedla dem vidare till barn eller elever i skolan. Vi erbjuder alla som går eller har gått en av våra webbkurser i programmering möjligheten att kunna dela ut diplom och knappar till de barn som deltagarna sprider sina kunskaper i Scratch till. Erbjudandet är alltså:

a) Gå en programmeringskurs- Programmera Scratch tillsammans med dina elever 1 eller 2
b) Arrangera programmeringsundervisning för dina barn eller för dina elever
c) Meddelar oss på IIS, görs enklast genom att mejla mig. Du kan också uppge när och var du ska lära ut programmering, när du fyller i utvärderingen i slutet av webbkursen.
d) Om du gör det skickar vi ut diplom och knappar till dig som ambassadör och till de elever som du utbildat.

Vi ser fram emot att ge fler elever och barn möjligheter att lära sig programmera.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.