Gör en webbtidning med Webbstjärnan, som Jimmy Persson

Det är vanligt att elever som genomför gymnasiekursen entreprenörskap, använder Webbstjärnan i samband med att driver ett eget projekt. Den vanligaste formen av projekt är att eleverna startar ett uf-företag och anmäler sig till Webbstjärnan för att få en sajt och e-post till företaget. Men i årets omgång av Webbstjärnan deltar Jimmy Persson med ett lite annorlunda projekt - Tidningen Expanderad.se

Jimmy Persson är 18 år och kommer från Katrineholm, och på pappret är han en av alla de gymnasieelever som läser kursen entreprenörskap, men han startade sitt projekt redan tidigt i våras, när han anmälde sig till Webbstjärnan. Det projekt som Jimmy ska genomföra handlar inte om att skapa ett uf-företag, utan om att bygga en webbtidning. Det är en webbtidning som han arbetat med hela sommaren, trixat med temat, inställningar och funderat på innehåll. Nu ligger tidningen i startgroparna och den kommer att lanseras i augusti/september.

Jimmy är inte bara webbredaktör, utan även skrivande journalist och chefredaktör. Tidningens redaktion består totalt av tre elever, chefredaktören Jimmy Persson, en skrivande journalist och en fotograf. Innehållet kommer att vara lokalt, och kopplas till händelser i närområdet.

I ett samtal med Jimmy frågar jag hur kan kom på idén och då berättar han att han vill att hans projekt ska vara på riktigt. ”Min tanke var att jag ska satsa på något som jag vill göra i framtiden, och Webbstjärnan är bra för då slipper skolan stå för webbhotell och domän, jag tog chansen”. Vidare berättar Jimmy att han drömmer om att han en dag ska bli programledare på TV, och att hans förhoppning är att bidrag i Webbstjärnan kommer att sticka ut i konkurrensen som finns i mediebranschen!

Jimmy Persson Vi på Webbstjärnan tycker redan att Jimmys projekt står ut, och vi ser fram emot att följa tidningen på nätet och det kan även du göra via webbadressen Expanderad.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.