Gör undersökningar på din sajt

Vill du ta tempen på hur mycket svarande längtar till nästa läsår med Webbstjärnan? Eller göra en enkät om vilket skolämne som är bäst och publicera det på din sajt? Då kan du använda funktionen ”WP-Polls”.

Gör så här

 1. Be administratören av webbplatsen logga in på sajten för att sen gå till "Tillägg", scrolla ner till "WP-Polls" och klicka på "Aktivera"
  wppolls-1

Nu tillägget aktiverat och man kan lägga till omröstningar.

 1. Logga in med din användare på din webbplats.
 2. Gå till "Omröstning" som ligger längst ner i din högra meny.
  wppolls-2
 3. Skapa din första omröstning genom att gå till "Lägg till omröstning". Här väljer du sen din fråga och dina svarsalternativ.
  wppolls-3
 4. Klicka sen på "Lägg till omröstning".
 5. Nu dyker det upp information med en kod som du kopierar, till exempel "[poll id="x"] där x är ID på din omröstning. Du går sen och skapar ditt inlägg och klistrar in koden. När du publicerar inlägget kommer besökare kunna svara på din fråga.
  wppolls-4

Tips!

Du kan också lägga till din omröstning genom att gå till Inlägg --> Skapa nytt och klicka på symbolen för funktionen. Skriv sen in ID:et (som du hittar under Omröstning à Hantera omröstning) och klicka på "OK".

wppolls-5

 

Lär dig mer

Som du kommer att märka finns en del inställningar och val att göra. Läs mer om tillägget här eller slå Webbstjärnans supersupport en pling på 08 452 35 00. Det går lika bra att mejla till support@webbstjarnan.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.