Gruppen på Facebook – perfekt för feedback och hjälp

Webbstjärnan har startat en grupp på Facebook, för lärare där man kan utbyta idéer, tips, inspiration och pepp. Gå med du också!

För ett par veckor sedan startade vi Webbstjärnans grupp på Facebook. Gruppen, som är tänkt som ett komplement till dels Twitter men också till vår Facebook-sida, har som syfte att vara ett forum för Webbstjärnan-lärare där idéer, tips, inspiration och pepp kan utbytas.

Webbstjärnans grupp har i skrivande stund strax över 340 medlemmar och har visat sig vara en riktig fullträff, särskilt när det kommer till snabb feedback.

Ta exempelvis Helena Gaudenz, läraren bakom klassbloggen klasskamraterna.se, som skrev följande i förra veckan:

ALLA BLOGGARE I SVERIGE, jag behöver er kunskap om ert närområde. Finns det någon som skulle vilja gå in på min blogg www.klasskamraterna.se och där under fliken VÄNNER I SVERIGE låta era elever (eller ni själva) lite kort skriva om var i Sverige ni finns? Denna sida kan man sedan ha för att föra diskussioner mellan elever. Vi skriver självklart gärna även hos er. OM ni har möjlighet att skriva något litet redan på måndagmorgon skulle jag vara jättetacksam.

Vilket direkt gav feedback från andra lärare och dessutom resulterade i att en annan lärare gjorde egna faktainspelningar tillsammans med sina elever som blev till inlägg på Helena och hennes elevers blogg!

Vi passade även på att utnyttja gruppen till att fråga den ständigt aktuella frågan: hur får man tid att publicera skolarbete på nätet? Vi fick ett rungande gensvar och tips så som ”gör det tillsammans med eleverna”, ”utse bloggreportrar” och ”förvandla skrivläxan till ett blogginlägg”.

Vill du också delta i diskussionerna? Gå med i Webbstjärnans grupp på Facebook.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.