Här är vinnarna i Webbstjärnan 2018!

På en festfylld gala i Stockholm korade vi på fredagen årets vinnare. Stort grattis till alla fantastiska Webbstjärnor och tack till alla andra elever och lärare som deltagit i årets tävlingsomgång! Här nedan kan du se vilka lag som vann i respektive kategori samt länkar till webbsändningen och foton från dagen.

Årets webbstjärna

livetiskolan.se
Juryns motivering: En överlevnadshandbok som tar upp svåra ämnen och fyller en viktig funktion för varje högstadieelev. Idén är magisk och innehållet är charmant. Här är det tydligt att det är eleverna själva som styr över webbplatsen och det gör de verkligen med den äran.

Högstadiet

Guld: livetiskolan.se
Juryns motivering: Med glimten i ögat och stort mod har eleverna skapat en överlevnadsguide som är både inkluderande och uppmuntrande i sin ton. Årets Webbstjärna är en viktig webbplats med en tydlig mottagare, tydligt tänk och ett tydligt innehåll. Bravo!

Silver: blandtomtarochtrollpåinternet.se
Brons: fotofågeln.se

Mellanstadiet

Guld: elevrådet.se
Juryns motivering: En fantastiskt genomarbetad och innehållsrik webbplats som ger en spännande inblick i det viktiga men ofta dolda elevrådsarbete som sker på alla skolor. Både representanterna och deras klasskamrater lär sig om den demokratiska processen genom att faktiskt praktisera den. En eloge!

Silver: vängestjärnorna.se
Brons: slöjd-ikt.se

Lågstadiet

Guld: rotundaskolan09a.se
Juryns motivering: Årets guldvinnare är en genomtänkt blogg som många lärare och elever kan inspireras av! Imponerande uthållighet ger oss möjligheten att följa utvecklingen från klassisk klassblogg till att nu fokusera på elevernas föredömliga arbete med digitala verktyg.

Silver: superkodarna.se
Brons: tritonbloggen.se

Årets klassblogg

höjdarna11rosa.se
Juryns motivering: En charmig och tilltalande blogg där klassens hjärta och gemenskap lyser igenom. Ett fint exempel på när webben blir en kontaktyta med hemmet och kul att kunna följa elevernas utveckling i digitalt skapande. Plus för taggar med namn så att alla kan följa sitt barn, användarvänligt!

Årets temablogg

gymnafysik.se
Juryns motivering: På Gymnafysik smälts två ämnen ihop på ett briljant och nyskapande sätt. Här har vi tillämpad teori i dess bästa form! En kul idé, stor passion och imponerande hårt arbete. Ansatsen att lära andra driver på tjejernas egen utveckling i både gymnastik och fysik.

Årets nykomling

fråndåtillnu.se
Juryns motivering: En nykomling som verkligen fångar något som ligger i tiden – korta format som lockar in och suger tag i besökarna. Juryn är totalsåld på de fina stop motion-filmerna som är ett utmärkt grepp för att levandegöra historia och visa på kopplingen mellan då och nu.

Årets veteran

södrabladet.se
Juryns motivering: Södrabladet går från klarhet till klarhet! En modern och genomtänkt skoltidning med många medietyper, interaktionsmöjligheter och ämnen, styrt av elevernas intressen. Otroligt imponerande att kunna hålla ihop arbetet med en ny redaktion varje år.

Årets lärare

skaviläsaenbok.se
Juryns motivering: Årets lärarpris går till arbetslaget för sajten "Ska vi läsa en bok?" för deras arbete med inkludering och synliggörande av elevernas lärande. En jättefin och ambitiös webbplats som fyller ett pedagogiskt syfte både för eleverna och mellan skolan och hemmet.

Allmänhetens röst

trelleburgo.se
Ett nytänkande och smart sätt att jobba med språk där undervisningen knyts ihop med elevernas närmiljö. Målgruppen är tydlig och webbplatsens syfte – att locka fler spansktalande turister till Trelleborg – är klockrent!

Pedagogiskt specialomnämnande

frökenlinasmattegym.se
Juryns motivering: En fantastisk resurs för lustfyllt lärande som kan inspirera många. Precis som när man tränar kroppen kräver matematik styrka och kämparanda –– något som läraren tagit fasta på här. Genom finurliga filmer synliggörs elevernas lärande både för dem själva och andra.

Specialomnämnande klassblogg

fiskemedklass.se
Juryns motivering: År efter år får Sportfiskegymnasiet i Forshaga oss på kroken med nya imponerande klassbloggar och årets upplaga är inget undantag. Här lyser elevernas starka intresse och passion igenom och smittar av sig på läsaren. Ett plus för klockren slogan!

Här hittar du mer information mer om samtliga vinnare i år.

Webbsändningen och bilder

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln