Har du koll på kraven i Webbstjärnan?

Jag har tittat igenom alla webbplatser, som tävlar i Webbstjärnan. Det finns massor med fina bidrag, med  skolarbeten. Men alla webbplatser verkar inte ha koll på Webbstjärnans krav som gör att man kommer långt i tävlingen. De tänkte jag påminna om här :)

Vi startar gallringen den 20 mars och de webbplatser som inte har en komplett om-sida gallras då bort. Jag vill helst inte att det ska en webbplats med fantastiskt skolarbete som rensas bort, men när man har över 700 webbplatser som tävlar så gallrar vi i flera steg. Det första steget är att vi granskar om de tävlande webbplatserna har en om-sida, som är komplett. En komplett om-sida för att tävla och ta sig vidare i tävlingen kräver att ni har följande på er om-sida:

  • Ett avsnitt om syfte och mottagare
  • Ett avsnitt om vilka som skapat webbplatsen
  • Ett avsnitt som berättar om hur ni arbetat med upphovsrätten och källor
  • Ett avsnitt som berättar hur ert bidrag kopplas till läroplanen
  • Ett avsnitt som berättar om vad ni lärt er
  • Ett avsnitt som motiverar varför just ert bidrag ska vinna.

Själva gallringen kommer alltså att gå till på följande sätt:

1. Anmälan stänger den 28 februari och du har till den 20 mars att göra klart bidraget.

2. Tävlingen startar den 20 mars och alla som deltar i tävlingen får ett digitalt diplom och ett fysiskt utskickat till skolan.

De som har en komplett om-sida presenteras på Webbstjärnans webbplats den 28 mars

3. De bidrag som klarat gallring 2 kommer 100 bidrag att hamna på vår topplista. Det är först här som vi kommer att ha urvalskriterier som rör innehåll, elevers involvering och att webbplatsen är representerar en bredd och ett unik användning av webben som en del av skolarbetet.

4. De bidrag som kommit så här långt får en möjlighet att granskas av juryn.

5. Sedan presenterar vi de nominerade på vår webbplats och alla de kommer att bjudas in till Webbstjärnans prisutdelning som kommer att vara på vårt nya kontor på Hammaby kaj 10 den 15 maj klockan 13:00. Den sänds också live på webben.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.