Har du testat att göra bokpodd tillsammans med dina elever?

Mitt hjärta bultar alltid lite snabbare när jag ramlar in på en bok- eller läsblogg. Idag hamnade jag på sajten Fröken Lundberg - en blogg som skapas av eleverna i år fem.

På den sajten Fröken Lundberg finns det massor med innehåll eftersom eleverna och deras lärare har bloggat sedan september 2013! Det är imponerande!

Syftet med bloggen är enligt om-sidan att:

Syftet med bloggen är att synliggöra vår kunskapsutveckling och inspirera andra, både elever och lärare. Syftet är också att vi med hjälp av bloggen ska öka vår kunskap om upphovsrätt och källkritik. Vi hoppas också att föräldrar genom bloggen ska få en ökad inblick i vår utveckling.

Bland de senaste skolarbetena som eleverna delat med sig av är just en boktipspodd som gör precis vad den heter: ger mig som lyssnare boktips. Podden är till för mig som har svårt att veta vad jag ska välja för böcker och de som presenterar dem i podden är eleverna. I skolarbetet blir podden är ett verktyg för elever att presentera sin läsning, dela sina kunskaper och erfarenheter. När jag lyssnar på podden tycks det vara så att eleverna har tränat på att skriva, läsa och framföra sitt skolarbete muntligt och via webben blir det tillgängligt för fler.

Har du en bok- eller läsblogg? Kolla in Fröken Lundberg och inspireras av eleverna i år fem till att göra en läs- eller bokpodd du med.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.