av Camilla Kjäll CC BY-SA

Hur viktig är din e-postadress?

En viktig del i registreringen till Webbstjärnan är din e-postadress, den är en förutsättning för kommunikation och därför är det viktigt att den är korrekt och att du har koll på den. Men vad händer om du byter mejladress? Och vad händer efter ett år om du vill fortsätta med webbsidan i egen regi? Vad gör du om du inte minns lösenordet till din domän?

När du som pedagog deltar i Webbstjärnan med dina elever måste du registrera dig hos Webbstjärnan samt hos webbhotellet, hos de som har datorerna där din webbsida finns. Du blir som deltagare i Webbstjärnan också den som innehar domänen, även om vi står för kostnaden för ditt domännamn under ett års tid.

En viktig kanal och id-handling

Det är till den e-postadress du angav vid anmälan till Webbstjärnan som all information kommer, både från oss på Webbstjärnan och från webbhotellet. Utan den kommer du inte åt din sajt, och det blir svårare för både oss och webbhotellet att veta att du faktiskt är den som registrerat sajten. I värsta fall kan din sajt gå förlorad därför att du inte kommer åt den och att den på så sätt förfaller.

Din mejladress är med andra ord väldigt viktig. Tappar du bort ditt lösenord till din webbsida, eller glömmer det, skickas det nya lösenordet till den e-postadress som du har i vårt system. Frågan vi ställer till dig nu är om du har uppdaterat den när du bytte e-postadress i skolan? Och har du ändrat hos webbhotellet? Om inte kan jag hjälpa dig, men då måste du kontakta support@webbstjarnan.se.

Webbhotellet kan enbart skicka ut lösenordsuppgifter till den registrerade e-postadress som du har angett, det är en fråga om säkerhet och integritet. Ingen ska kunna ringa och begära ut viktig information som ger åtkomst till någon annans domän.

Ny lärare – ny e-postadress

När ett år gått kan det hända att klassen vill fortsätta med sin blogg, men med en ny lärare. Vilket går alldeles utmärkt, men detta måste i så fall du som arbetat med sajten under första året meddela till webbhotellet. Den nya läraren kan alltså inte göra det själv, det är heller inget som vi på Webbstjärnan kan göra åt dig men vi hjälper dig gärna att hitta den information du behöver för att göra det. Ditt domännamn är en värdehandling, och det finns speciella regler för hur det får överlåtas till någon annan.

Har du frågor om detta är du välkommen att kontakta oss på Webbstjärnan på support@webbstjarnan.se.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.