I Webbstjärnan erbjuder vi alla en valfri ledig .se-adress, varför då?

En viktig del av Webbstjärnans erbjudande till pedagoger och elever som vill publicera sitt skolarbete på webben är en egen valfri, ledig .se-adress. Varför tycker vi att det är viktigt att de som deltar i Webbstjärnan har ett eget domännamn?

Det enkla svaret är att det Internetstiftelsen i Sverige eller IIS är den organisation som står bakom Webbstjärnan. Och som många av er vet så har IIS som uppgift att administrera alla domännamn som slutar på .se eller .nu. Men det är inte det främsta skälet, utan det främsta skälet är att vi vill sprida kunskaper om internet, och ett verktyg är att ge alla som deltar i Webbstjärnan ett eget domännamn. Genom att många internetanvändare använder domännamnet som ett verktyg för att skapa en egen identitet/plats på nätet. Vi ger dessutom bort domännamnet till de klasser/lärare som deltar i Webbstjärnan för att vi vill att ni ska "äga" er adress på nätet, den ska vara er och inte vår.

Andra fördelar som vi hoppas att deltagarna i Webbstjärnan ska uppleva är att de kan skapa en egen e-post kopplat till sitt domännamn, och få känna att de har en tydlig hemvist på nätet, en plats som är deras och ingen annans.

Du kanske vill lära dig mer om domännamn - kolla då in vår infografik "domännamn är din gatuadress på nätet". Vill du lära dig än mer kan du gå kursen: Hur en webbplats fungerar på nätet

Kommenteringen är stängd för denna artikel.