Podium av Kristina Alexanderson CC by

Internetdagarna 2013 tema Internet i skolan – stärk dina elevers integritet på nätet

Vi på Webbstjärnan har påbörjat arbetet med att förbereda Internetdagarna 2013, den 25 november 2013 på Water Front Congress Center i Stockholm. Temat för vår Internetdag är hur arbetar skolan för att stärka elevers integritet på nätet.

I arbetet med Internetdagarna har vi kommit så långt att vi har bokat in vår första talare Anette Holmqvist på Skolverket som kommer att prata om IT i skolan utifrån Skolverkets perspektiv. Anette kommer att prata om hur  integritet och informationssäkerhet lyfts fram av Skolverket, samt hur skolverket arbetar för att stödja skolor, skolhuvudmän, lärare i arbetet med att hantera frågor som rör barn och ungdomars integritet.

Anette Holmqvist är en omtyckt och välkänd talare inom området. Hon ansvarar för Skolverkets satsning Kolla Källan och är expert på frågor som rör skolbibliotek. Vi ser fram emot att ta del av hennes perspektiv på frågan.

Du bör boka in den 25 november i din kalender för då går Internetdagarna på tema Internet i skolan av stapeln. Och du är hjärtligt välkommen. Vi vill gärna ha era tips och förslag på talare på temat skola, barn och integritet.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Katrin 18 mars 2013, kl 22.00

  Hej! Vill tipsa om en ung entrprenöriell tjej som varit på vår skola för at prata om bloggklimatet och faror på nätet.

  Linn Olsson 18 år - driver en utav Sveriges största hästbloggar och ligger som nr 32 utav de mest besökta proffsbloggarna i Sverige. Utsedd som årets bloggraket 2012 utav veckorevyn - föreläst ett antal gånger gällande klimatet på internet och näthat - har upplevd egen erfarenhet utav detta och når fram till åhörare på ett inspirerande och ödmjukt sätt.

  Ni hittar mer nformation på:
  http://linnolsson.se/

  Eller genom mig
  Katrin Andersson SO-lärare på Smedingeskolan, Kungsbacka kommun
  Mobilnr 0733-919411