Intervju med Samantha Axelsson Benavides, lärare till det tusende laget 2012!

Webbstjärnan passerade i veckan över 1000:e anmälda lag för årets omgång! Vi ringde upp Samantha Axelsson Benavides från Romaskolan på Gotland som registrerade det 1000:e laget.

Hej, Samantha! Grattis, ni blev det tusende laget i Webbstjärnan!
- Tack!

Vad gör ni?

- Vi gör en spanskblogg, där eleverna ska blogga på spanska. Inte riktigt allt ska vara på spanska, men ungefär 90 procent av bloggen!

- Alla lektionerna utgår från olika teman, exempelvis hur man presenterar sig. Då är tanken att man ska kunna presentera sig på bloggen!

Hur tänker ni arbeta?

- Vi har inte börjat på riktigt ännu. Förutom att blogga på spanska tänkte vi också lägga in bilder från våra aktiviteter. Till exempel: om vi lagar spansk mat, så kan vi lägga in bilder och video på när vi gör det. Vi ska även studera Mexico och vad tänker vi om Mexico.

Hur kom ni i kontakt med Webbstjärnan?

- Genom schoolsoft.se. Det lät intressant, så då tänkte jag att jag ville börja göra en blogg med mina elever. Eleverna i årskurs 8 nappade på idén!

Vad är ambitionerna för bloggen/sajten?

- Det är ett intressant sätt att lära sig spanska på. Jag tycker om alla nya möjligheter för att lära och försöker använda de så mycket som möjligt. Stora delar av elevernas liv utgår från detta, så vi måste använda alla tänkbara medier som finns! Vi måste finnas där eleverna finns.

- Det är verkligen en fantastisk möjlighet för eleverna att visa vad de har lärt sig. När de ser bloggen så är det ett bevis på vad de kan!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.