Intervjuer från Webbstjärnans prisutdelning 2014

Den festligaste prisutdelningsceremonin i Webbstjärnans historia är ett faktum. Storvinnare blev Demokreativ, som plockade hem hela tre vinster.

Innan prisutdelningen på Rival i Stockholm var Hanna Kero från Katedralskolan förväntansfull.
– Det är väldigt konstigt att vara i topp fem i Webbstjärnan. När vi började med det vårt projekt Demokreativ kändes tävlingen mest som en rolig grej, och nu står vi här. Det känns sjukt, säger hon.

Samtidigt tror hon sig veta varför man blivit nominerade.
– Vi har mycket innehåll på bloggen. Vi trycker även på en viktig sak, nämligen demokrati. Jag tror folk inser att det är en angelägen fråga, förklarar hon.

Lunchtips blev en vinnare

Dagens Växjö från Smålandsgymnasiet i Växjö vann kategorin “Teknik” genom en välfungerande sajt och app som tipsar var man kan äta dagens lunch i staden.
– Det är skitkul att vara nominerad. Även om vi inte vinner är det häftigt att vara i final. Vi är här för att vi lagt ner mycket jobb. Vi har byggt allt helt själva, design och kod, förklarar Jesper Lindström innan prisutdelningen börjat.

Samspelta på scen

Programledare och tillika galans ciceron Ola Selmén, känd från bland annat Amigo på SVT, hjälpte till att få igång stämningen i den anrika biograflokalen när vinnarna tillkännagavs. Tillsammans med Kristina Alexandersson, chef för Internet i skolan på IIS, underhöll man pristagarna och webbtittarna.

– Jag tycker det gick fantastiskt bra. Det var bra att ha Ola som coach, han var busig och jag kan vara tråkig. Vi samspelade bra på scenen, säger Kristina Alexandersson med ett leende och förklarar på samma gång att man redan blickar framåt.
– Jag vill tacka alla som deltagit och gjort detta tävlingsår till vad det är. Jag ser fram emot att se era bidrag även nästa år. Vi öppnar tävlingen igen den 13 augusti.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.