Jag kan inte lägga in bilder – hur gör man?

Min telefon ringer och jag svarar. I andra sidan presenterar sig en flicka som Engla. Hon berättar att de arbetar med en webbstjärneblogg på elevens val, men nu hon ringer för att hon behöver hjälp. Hon kan nämligen inte lägga upp bilder. Oj tänker jag nu har vi ett stort fel, för om en användare inte kan lägga upp bilder då är något fel.

Jag frågar igen:

-Vad är det som inte fungerar?

-Jag kan inte lägga in bilder, svarar flickan på andra sidan luren.

Jag berättar hur hon ska hitta till knappen "Lägg till media". Men jag får genast som svar.

-Den knappen finns inte.

Och då vet jag vad som är fel. I WordPress finns kan en användare ha fem olika roller. En användare kan vara:

-prenumerant
-medarbetare
-författare
-redaktör
-administratör

Och de olika rollerna har alla olika behörigheter. Prenumeranten kan läsa och kommentera på inlägg, en användare som är medarbetare kan skriva inlägg, men inte publicera och inte lägga upp bilder eller media, en författare kan skapa inlägg, lägg upp bilder men inte skapa eller redigera sidor. Är användaren redaktör kan de skapa sidor, inlägg och redigera andra användares innehåll. Och som administratör kan en användare redigera hela webbplatsen.

Engla som ringer mig har bara behörighet som medarbetare och därför ser hon inte "lägg till media"-knappen. Jag förklarar det för Engla och säger att hon behöver be sin lärare om hjälp för att få en högre behörighet på webbplatsen.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.