Workshop Webbstjärnan av Kristina Alexanderson CC by, nc, sa

Josef berättar om workshopen i Stockholm den 18 januari

I samband med att Webbstjärnan arrangerar workshops i webbpublicering uppstår ofta frågor kring innehållet, för att hjälpa de som varit med och för att visa vilket innehåll en vanlig workshop har, kommer våra workshopledare att kort berätta om innehållet i workshopen här på vår blogg. Josef Sahlin berättar här om workshopen i Stockholm den 18 jan.

Ett stort tack till onsdagens kursdeltagare!

I onsdags höll jag i en heldagskurs för lärare som ville komma igång med att använda bloggar i undervisningen. De flesta var lärare i åk 1-6 men det fanns även fritidspedagoger, skolbibliotekarier och en och annan högstadie- och gymnasielärare i skaran.

Jag berättade om IIS och Webbstjärnan samt om vinsterna med att använda sig av bloggverktyg som WordPress i undervisningen. Ni som var med: Titta gärna igenom presentationen igen om ni glömt något jag informerade eller tipsade om.

Överlag hade ni kursdeltagarna denna gång stora ambitioner med ert bloggande och ni hade redan flera av er tänkt igenom vad ni ville ha bloggen till. Kanske är en orsak att sista anmälningsdagen till Webbstjärnan 2012 närmar sig, 28 februari. Det är bra att ni kommit långt i tänket, för helt tanklöst bloggande ger inget mer än färdigheter i själva verktyget.
Fortsätt fundera på vilket syfte bloggen har och vilka mottagarna är. Bygg sedan strukturen efter det.
Några av er ville veta mer om anpassade menyer och hur man får till en bra kalender på bloggen. Hör gärna av er till Webbstjärnans trevliga support, Love och Therese, så kan de säkert hjälpa er. Ni får hemskt gärna höra av er till mig också. Kontaktuppgifter finns på min webbplats josefsahlin.se.

Vad gäller kalendern som jag nyss nämnde så ska jag försöka spela in en ny instruktionsfilm i veckan som kommer upp här inom kort förhoppningsvis.

Glöm inte att börja enkelt om ni är nybörjare. Försök inte göra allt på en gång. Tips på bra nybörjaridéer är att starta en matteblogg där du ger en matteuppgift och eleverna skriver svaren i kommentarsfältet. Då behöver du inte ens registrera eleverna som författare. En annan enkel idé är att de skriver bokrecensioner på en blogg. Oftast är det enkla det bästa!
Lycka till!

Presentationen (dock datum 2011)

Kommenteringen är stängd för denna artikel.