Klurig kurs

I samband med att vi på Webbstjärnan öppnade vår kursportal tänkte jag att det vore på sin plats att slipa till mina kunskaper om källkritik på webben. Lätt i sinnet tog jag mig an min andra kurs, men det visade sig vara svårare än jag trott.

Jag har tidigare bloggat om Creative Commons, ett bra verktyg som man också kan lära sig mer om via kursportalen. Den kursen gick bra och jag tog mig igenom den. Men källkritikkursen … jag har kört fast! Jag kommer inte förbi det första provet, vilket utgör en spärr för resterande kurs. I kursen ”En grundkurs i källkritiskt tänkande” utgörs en stor del av instuderingsmaterialet av rörlig bild, alltså film, vilket gör det snäppet knepigare för mitt läsvana huvud. Även om Kristina Alexandersons pedagogiska stämma gör informationen lätt att ta till sig är det som att det trillar ur örat när jag stänger av, vilket leder till att jag inte får rätt svar på frågorna i provet.

Hur uppfattar du som har gått kursen filmerna? Gör de instuderingen lättare eller svårare? Har du några bra tips till mig? För dig som inte gått kursen eller kikat på kursportalen finns den att hitta här.

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.