Kolla in Webbstjärnans mallar för skoltidningar/klasstidningar!

Nytt för dig som kommer att använda Webbstjärnan i höst är att vi har färdiga mallar. Målet är att göra det än enklare att använda Webbstjärnan som en del av undervisningen tillsammans med elever. Vi har olika mallar för olika sorters bloggar, och du kan självklart välja att använda en tom mall och bygga din webbplats utifrån dina egna tankar.

Så länge Webbstjärnan har funnits har lärare tillsammans med sina elever skapat klasstidningar via webben, och WordPress har anpassade teman som är skapade för att bygga tidningar eller magasinsliknande webbplatser.

Bland de mallar som vi har i Webbstjärnan finns två tidningsmallar, och i dessa mallar finns det inbyggda funktioner som att du kan få besökarna att lämna in insändare, komma i kontakt med tidningen etc. Det finns också en färdig struktur som du tillsammans med eleverna bara kan skapa innehåll i.

De tidningsmallar som finns i Webbstjärnan 2015-2016 är Tidningen med bildspel och den bör du klicka runt i så du kan se alla funktioner!

Screen Shot 2015-08-13 at 12.51.07

Den andra tidningsmallen som finns i Webbstjärnan heter: Den färgglada tidningen. Den har samma funktioner och samma struktur, men bygger på ett annat tema. Väl värd att klicka runt i!

Screen Shot 2015-08-13 at 12.53.53

Vi öppnar för dig att skapa en webbplats på måndag den 17 augusti och vill du bli påmind så gör vi gärna det genom att mejla! Det är bara att anmäla sig här!

Och självklart innehåller Webbstjärnan andra mallar för andra användningsområden, du kan få en överblick i inlägget Spana in nya webbstjärnan! Och alla som är med i Webbstjärnan får som vanligt, en valfri, ledig .se-adress och alla support i världen! Vi ser fram emot att ses på webben!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.