Lägg blogginläggen åt sidan och rikta fokus mot en annan typ av startsida

http://rudengunillaselever.se och http://ljustawebbarna.se är inte blogginläggen det första du möts av som besökare. Istället har man valt att låta besökaren få läsa på om annat (statisk förstasida) innan de går till bloggflödet. Vi reder ut hur du kan göra likadant!

Många gånger är det här en populär struktur när det främsta syftet är något annat än blogginläggen. Om du till exempel kikar på webbshopar är det sällan att startsidan visar ett bloggflöde. På http://ljustawebbarna.se väljer de att ha en kort beskrivning på startsidan. Smart! På så sätt kan nya besökare få en snabb överblick över deras webbplats.

Gör så här

  1. Skapa två sidor genom att gå till Sidor -> Lägg till ny. Skapa en som heter ”Hem” och en som heter ”Blogg”.
  2. När du har skapat dina sidor går du in på Inställningar -> Läsa. Där bockar du i ”En statisk sida (välj nedan)” istället för ”Dina senaste inlägg” och väljer ”Hem” som startsida och ”Blogg” som inläggssida.
  3. Spara inställningar genom att klicka på ”Spara ändringar”-knappen.

Nu är din startsida sidan ”Hem” och alla dina blogginlägg finns på sidan ”Blogg”. Om du har anpassat din meny kan du behöva lägga till sidan ”Blogg”. Läs mer om hur menyn fungerar här.

Tveka inte att höra av dig till Webbstjärnans support på vardagar mellan klockan 08:00 - 16:00 vid frågor eller funderingar.
support@webbstjarnan.se
08-4523500

Kommenteringen är stängd för denna artikel.