Läsdansen en webbplats för elevers läsande

Vi har tidigare skrivit om tangentdansen, som Christer Friman från Boden står bakom. Tangentdansen är en blogg om elevernas arbete med att att skriva sig till läsning. I årets omgång av Webbstjärnan har det via pedagogen Christer Friman dansat in med en dotterwebb vid namn läsdansen.

Syftet med webbplatsen läsdansen är:

att få en skriva om våra böcker som vi läser och även publicera våra egna skrivna böcker. Vi kommer recensera böcker, tipsa om böcker, skriva egna böcker.

Det är en fröjd att ta del av bokstips som finns på läsdansen för eleverna håller sig till tydlig form när de ska skriva recensioner, vilket gör att vi som läsare får kött på benen och lite mer information om varje bok. Till exempel skriver Agnes så här i sitt inlägg om Mandelhjärtat:

"Oscar vill ha en… Men han får inte det han får istället en fisk. Boken utspelar sig hemma hos Oscar. Boken var bra för att dem pratar mycket om hundar det var bra.

Ingenting var dåligt. Den var mitt i mellan.

Jag har en hund känsla.

Jag ger boken TTTT Den var jätte bra."

Sedan är det bilderna på bloggen som får en att le. Bilderna är underbara med barn som håller i böcker som de läst, och själva bildspråket såväl som bloggen sprudlar av glädje och läslust.

Är du också sugen på att låta dina elever sprida läslust utöver webben? Då har du fortfarande några dagar på dig att skapa en webbplats i årets omgång av Webbstjärnan. Vi stänger anmälan den 1 mars, och öppnar sedan först i augusti.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.