Malli listar sina 10 favoriter i årskurs 4-6

Jag har smygtittat på våra tävlande bidrag från grundskolan och har verkligen imponerats över hur duktiga ni lärare är på att få eleverna delaktiga i bloggen!

Webbstjärnan är fortfarande relativt nytt för mig och jag tycker att det är så häftigt att se lärares och elevers engagemang på webben. Ni har på olika smarta vis hittat sätt där eleverna pedagogiskt interagerar med era respektive sajter. Speciellt duktiga tycker jag att just dessa bidrag har varit och jag ser stora möjligheter för dem att komma riktigt långt i tävlingen. Dessa bidrag har dessutom uppfyllt våra grundläggande villkor eftersom de lagt Webbstjärnans logga och även publicerat en Om-sida.

Dessa är mina 10 favoriter i årskurs 4-6 (utan inbördes ordning)

Screen Shot 2014-01-28 at 08.30.15

www.gotkal1.se
Den här bloggen fungerar som ett utbytesprojekt där eleverna på en skola i Visby övar på det engelska språket genom att skriva till elever på en skola i Ryssland. Bloggen är mötesplatsen där de kommunicerar med varandra. Jag älskar idén, att det finns ett tydligt syfte med bloggen och den självklara kopplingen till skolarbetet.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.31.25

www.arbetsro.wordpress.com
Den här klassen har bloggat länge och har fått många besökare genom att synliggöra sitt lärande. Eleverna är i allra högsta grad delaktiga genom att de själva står för innehållet och de kommunicerar dessutom med lärare i form av kommentarer. Bloggen uppdateras ofta och har en bra struktur med kategorier. Om-sidan kan nästan inte bli bättre!

Screen Shot 2014-01-28 at 08.32.37

www.hjärupsstjärnor.se
Ett bra exempel på en klassblogg där eleverna är otroligt delaktiga genom att de publicerar sina skolarbeten. Med både kategorier och etiketter blir sajten lättnavigerad och man kan enkelt se vilket avsnitt som berör föräldrar respektive elevernas skolarbeten. Jag är också lite extra förtjust i diskussionsforumet.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.33.28

www.herrgardsskolan03b.se
En grym klassblogg som verkligen utstrålar att bloggen är hjärtat i den här klassens lärande och skolarbete. På sajten finner man också under ”Tänk på…” värdefulla tips kring vad man ska tänka på när man surfar på internet. Alla punkter för att uppnå fullständig Om-sida finns med och jag älskar elevernas egna ord om bloggen.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.34.30

www.houseofalvik.blogspot.se
Ett storylineprojekt inom Entreprenöriellt lärande, en innovativ pedagogisk idé kopplad till flera olika ämnen som barnen verkar uppskatta. Barnen arbetar mycket med Google Docs som bloggen sedan länkar till. Sajten innehåller även en helt komplett Om-sida.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.35.14

www.bokbullarna.se
En stilren blogg med en tydlig inriktning mot just böcker. Dessa fjärdeklassare delar med sig av sina bokrecensioner och skriver även kommentarer på klasskompisarnas bokrecensioner.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.36.08

www.diggazingo.se
Diggazingo som är döpt efter klassens maskot är en strålande klassblogg där eleverna är delaktiga i att både skriva inlägg och kommentarer. Missa inte elevernas egna presentationer som de spelat in i form av en ”Voki”.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.36.47

www.läsaförlivet.se
Eleverna i denna klass 6:a skriver ur olika vinklar om böcker de läst på bloggen och allt detta är kopplat till svenskundervisningen. Det finns en tydlig uppdelning efter bok och det jag gillar mest med sajten är att det verkligen är eleverna som står för innehållet och att den uppdateras löpande.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.37.31

www.heyworld.se
Det här är ett projekt som eleverna arbetar med i svenska där de själva skriver om människor runt om i världen. Arbetet är kopplat till flera punkter i läroplanen och jag ser verkligen fram emot att få läsa mer av elevernas berättelser.

Screen Shot 2014-01-28 at 08.38.22

www.idrottsjakten.blogspot.se
Idrottsjakten är en riktigt kul idé som går ut på att öka elevernas engagemang för fysisk hälsa. På ett kreativt och målgruppsanpassat vis har man tagit ett steg längre för att göra eleverna medvetna i ämnet. Eleverna samlar poäng genom olika aktiviteter, allt med syftet att öka lusten och viljan röra på sig. Aktiviteterna knappar eleverna själva in på sajten och sedan visas hur många poäng de samlat på sig och vilken nivå de har uppnått.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln