Möt vår Workshopledare – Christina Löfving

En nyhet för Webbstjärnan12 är att vi nu skaffat oss fler kursledare till workshopen i Wordpress - allt för att du som lärare ska få så mycket hjälp att komma igång som möjligt.

Vecka 25 startar vi med två kurstillfällen i Malmö och det är Christina Löfving (@itmamman) som guidar i wordpressdjungeln denna gång.

Hej! Vem är du?

Jag är en trebarnsmamma som har arbetat som lärare i 16 år och som har arbetat som IT-pedagog de senaste tre åren. En som är nyfiken på att ständigt lära mer och att utveckla lärandet för eleverna. Nu tar jag klivet ut i det okända och kommer att utbilda pedagoger över hela landet när det gäller lärande med fokus på digitala verktyg och sociala medier.

Vilka är dina erfarenheter av WordPress?

För fyra år sedan började jag blogga med just verktyget WordPress och startade då bloggen IT-mamman. Dels för att jag tvingades till det under en utbildning, men också för att jag sedan blev fast. Mina elever fick också börja blogga, trots att jag inte alls kände mig fullärd när vi startade bloggen. Men vi utforskade verktyget tillsammans och kom fort in i hur det fungerade. Just WordPress ger många möjligheter.

Varför ska lärare arbeta med webbpublicering i skolan?

Därför att webben och det som finns där är en del av samhället och livet. Våra elever ska lära sig sådant som de har nytta av både nu och senare. Att publicera på webben är att dela med sig, en viktig förmåga i ett konnektivistiskt samhälle. Elever ska få känna att det de gör är viktigt och har betydelse för andra. Att publicera på webben är också att lära sig att ta emot respons från andra och att själv ge respons. Det är också ett bra tillfälle att öva källkritik och ett källkritiskt förhållningssätt i skarpt läge.

Vill du också lära dig mer om WordPress? Se våra kurstillfällen...

Kommenteringen är stängd för denna artikel.