Möt vår workshopledare – Ingela Clarin

Ingela Clarin undervisar på Augustenborgskolan och hennes wiki Expedition Augustenborg (länk) fick pris i Webbstjärnan 2011.

Vem är du?

Jag heter Ingela Clarin och arbetar som lärare i svenska och engelska på ett högstadium i Malmö. Där har jag arbetat i 12 år, vilket väl får anses vara ett gott betyg. Bor gör jag dock utanför Trelleborg, med man barn och katt. Jag har under många år intresserat mig för hur man kan används datorn, och internet, i undervisningen och tycker det är väldigt spännande att jobba mot nätet.

Vilka är dina erfarenheter av WordPress?

Min erfarenhet är ganska kort, men intensiv. För ett halvår sedan hade jag aldrig ens hört talas om WordPress, men nu har jag både Skapat en egen sajt, och har arbetat med eleverna med det. Eleverna läste böcker och bloggade sedan om dessa. Ett himla bra verktyg som lätt ger en tillgång till många bra funktioner.

Varför ska lärare arbeta med webbpublicering i skolan?

Både för att det är roligt och för att det blir viktigare och viktigare för elever att lära sig publicera på nätet. Det är roligt för eleverna när uppgifter är "på riktigt" och har andra mottagare än bara sin lärare. Det ger fler möjligheter till respons, och därmed utveckling. Jag tror också att det är viktigt för dem att lära sig att skriva för nätet då mer och mer kommer att flyttas över dit. Det är bra att lära sig att själv producera tycker jag, och inte bara passivt konsumera. Att som lärare kunna utvidga textbegreppet till att även innefatta exempelvis film och bild.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln