Nå ut i media med ditt skolarbete

Många menar att det är svårt att nå ut i "bruset". Det håller inte jag med om. Jag tycker inte att det finns ett brus. Men du behöver ha en nyhet som är aktuell för andra. Den här koden har elever och lärare bakom stocksätter3.se knäckt!

I en mejlkonversation med Gunilla Gerdvall, ansvarig lärare bakom stocksätter3.se, fick jag höra mer om vad de har gjort i deras arbete med webben. De har också blivit uppmärksammad i media, vilket jag frågade mer om.

– Det som blev uppmärksammat av media var när den omdiskuterade teatern "Medeas barn" visades i Hallsbergs kommun. Några andra kommuner valde att ställa in teatern då det sas att många barn mådde dåligt av att se den, den tog upp starka känslor som kan komma i samband med föräldrars skilsmässor, förklarar Gunilla Gerdvall och fortsätter:

– Jag har alltid en uppdaterad blogg och lägger ut mycket information där. Något som journalister nosade upp och ringde både till mig men även till rektorn och ansvariga i kommunen. Två tjejer i klassen gjorde en film efter att de sett teatern som publicerades på vår blogg. Det inlägget hittade Debatt i SVT och ringde upp och bad att få ta med bitar av filmen i deras program den i november 2015. Tyvärr blev de bortklippta i sista stund eftersom Sverige började med sin gränsbevakning samma dag.

Journalister kom

Tack vare aktuella nyheter så kom journalister från P1:s Barnens kultur till skolan och intervjuade både föräldrar, läraren och eleverna.

–På vår blogg samma dag finns en direktlänk till programmet. Om ni söker på Medeas barn så kommer det mesta runt detta upp, berättar Gunilla Gerdvall.

Här kan du se inslaget från Barnens kultur.

Tre summerande tips

  1. Berätta för media vad ni gör och fundera på varför det är en nyhet. Kommunicera ut det.
  2. Se till så att er nyhet inte krockar med annat journalister vill berätta om. Testa igen om ni inte kommer med den här gången!
  3. Skriv om publikationer på er sajt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.