Nominerad 2011 Lag 6b Myrsjöskolan

I tävlingsklass 6-9 är lag 6b Myrsjöskolan En bok och matteblogg nominerad.

Lag 6b Myrsjöskolan En bok och matteblogg

Klassen som står bakom bok och mattebloggen beskriver sig så här:

- Vi är klass 6b på Myrsjöskolan. Skolan ligger i Saltsjö-Boo i Nacka utanför Stockholm. Klassen består av 25 pigga elever och lärarna Sandra Wissting och Jenny Carlberg.

På frågan om hur det har varit att skapa en webbplats inom ramen för skolarbetet säger eleverna:

Det har varit roligt! Vi har oftast minst en webbplats som vi arbetar på, antingen internet i vårt intranät, men oftast externt i form av en wiki i ngt projekt vi arbetar med. Ibland har det varit i bloggform, som nu. Förra året jobbade vi t.ex. mycket med en wiki vi startade för ett skrivprojekt som vi kallade för "Robinson: Stockholms skärgård”. Det är faktiskt så använder vi en annan webbplats ännu mera än Myrsjöskolan6b.se just nu…och det är vår NO-wiki. Vi jobbar med NTA-temat Rörelse och konstruktion och skriver labbrapporter och faktatexter där.

Vad eleverna lärt sig genom att arbeta med bloggen? Följande svar kommer eleverna med:

- Att ta hjälp av andras tankar. Man tittar på andras svar och får inspiration och tankehjälp.

- Att skriva recension som andra kan läsa. Det är annorlunda att skriva på en blogg för att alla kan läsa det man skriver. Man vill skriva så bra som möjligt, speciellt eftersom det är en tävling också. Fast det tänker man egentligen inte så mycket på…

- Att räkna matte med hjälp av datorn. Man kan använda olika sidor på nätet för att träna och så skriver på ett annat sätt när man ”skriver matte med tangentbord

- Att ge feedback på andras inlägg. Man måste kolla noga och välja sina ord så att det blir bra så att ingen blir ledsen. Det är mera på riktigt än i en skrivbok t.ex. Det är svårt att ge feedback där man skriver om vad någon ska förbättra. Man måste verkligen tänka på hur man skriver då.

Vilka ser ni som era största konkurrenter och varför?

- Vi tror att vår största konkurrent är http://superstarmedia2.se eftersom de har ett intressant ämne och en grym layout. Vi Tycker det är roligt att Expedition Augustenborg också är nominerade, eftersom de har byggt vidare på vårt ”Robinson-tema”.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Några få elever tror att vi vinner, de flesta tror på topp 3 alt topp 5. J Själv är jag bara så stolt över mina fantastiska elever, som trots att vi nästan aldrig har pratat om att detta är en tävling jobbar så himla bra, varje vecka! Jag glömmer tävlingsmomentet emellanåt och vi hade faktiskt inte ens sett att vi passerat två gallringar förrän detta mail kom.

Läraren Sandra är sååå stolt! Och vi på Webbstjärnan säger lycka till!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.