Nominerad 2011 – Lag Barnstenar

Www.barnstenar.se är nominerade i kategorin Grundskolan klass 1-5.

www.barnstenar.se

Vilka är ni?

Vi 25 stycken elever och vår lärare på Skälbyskolan i Järfälla som bloggar. Vi gillar att åka på utflykter och göra saker tillsammans. Vi arbetar mycket med datorer och vår blogg. När vi jobbar med fakta texter i skolan gör vi alltid tankekartor som vi sedan använder för att skriva texter i Word. Vi använder ofta Power Point när vi har redovisningar kring temaarbeten. Vi har använder PhotoStory för att göra filmer. Bloggen är något som alla gillar att skriva på. Just nu använder vi den till att lämna in läxor och berätta om vad vi gör. Tidigare i vintras diskuterade vi böcker med varandra via bloggen. Eleverna vill att vi ska utveckla bloggen än mer till nästa år. De vill kunna producera filmer och lägga upp dem. Inför sommarlovet vill eleverna att vi skapar en sommarlovsblogg då vår klass 3B blogg bara ska röra skolarbete!

Hur är det att arbeta med webbpublicering?

Eleverna har varit heltända på att arbeta med bloggen hela tiden! Deras skrivande har utvecklats jättemycket. De har lärt sig hur de ska kommentera på ett konstruktivt sött för att föra diskussionen framåt.

Vad har ni lärt er av att göra skolarbete på webben?

Vi har gemensamt arbetat fram layouten av sidan - vi har lärt oss mycket! Vi har lärt oss mycket kring upphovsrätt och bilder. Det har hela tiden varit en diskussion kring vilka bilder de får använda och då framförallt i presentationer och texter som vi skriver vid andra tillfällen. Vi har lärt oss jättemycket kring hur man laddar upp bilder och texter på smarta sätt. Det har varit ett gemensamt lärande för hela klassen, både för eleverna och mig. Vi ser massor av utvecklingsmöjligheter till nästa läsår! Det finns ingen gräns för det eleverna vill att vi ska utveckla i vår blogg.

Vilka tror ni är era största konkurrenter bland de andra nominerade lagen?

Vi har idag gemensamt gått igenom de övriga nominerade och jämfört deras bidrag med vårt. Eleverna är mest imponerade av klassrumsnytt och Emil Wern och vi. Här ser de ett par riktigt hårda konkurrenter. De tycker att vår blogg är den mest aktiva ur elevsynpunkt. De ser att på några av de andra skriver lärarna mer än eleverna. Vår blogg är framförallt vår gemensamma där eleverna och jag delar med oss av det vi gör i skolan.

Vad tror ni om era egna chanser att vinna?

Vi hoppas på att vi kan bli en av de tre främsta!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.