Nominerad 2011 – Lag Chattspråket

Webbplatsen www.chattspraket.se är nominerad i gymnasiekategorin. Här kan ni läsa mer om vad tjejerna bakom sajten tycker om att skapa webbplats.

www.chattspraket.se

Vilka är ni?

Vi är fem ambitiösa tjejer i årskurs två på gymnasieskolan YBC i Nacka. Vi heter Rebecka Sjölander, Amanda Henriksen, Helen Björk, Linnea Viklund och Nathalie Dahlin.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit spännande och väldigt lärorikt. Man har kunnat ge utlopp för sin kreativitet och skapat något roligt. Istället för att jobba traditionellt och kanske skrivit en uppsats om SMS och Chattspråk, så har vi nu fått uppfylla kriterierna i Svenska B och Digitalt Skapande på ett nytänkande sätt. Ett sätt som har stärkt och utvecklat våra egenskaper som sträcker sig längre bort än bara kunskap. Vi har utvecklat förmågorna entreprenörskap, samarbete och kreativitet.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har själva byggt upp vår webbplats från grunden. Vi startade med en vit bakgrund i programmet iWeb och har sedan utvecklat webbplatsen helt efter våra egna önskemål. Vi har under resans gång lärt oss mycket om webbutveckling, layout och copywriting. Vi hade från början stora ambitioner om att kunna utveckla spel och digitala uppslagsverk, men under projektets gång fick vi lära oss hur komplicerad webbens värld är, och var tvungna att göra en del kompromisser. Idag har vi till exempel en ordlista istället för ett uppslagsverk. Vi har även följt Webbstjärnans ramar för att kunna anpassa vårt bidrag till tävlingen.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Vi tror att www.projekttjernobyl.se är vår största konkurrent då de har en snyggt utformad hemsida med nytänkande och kreativa lösningar.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi hoppas, och tror, att vi har goda chanser att vinna Webbstjärnan. Vi har helt själva utvecklat vår webbplats helt från grunden och när vi tittar på de andra bidragen så ser de ut att vara valda från nästan färdiga mallar. Vi har arbetat väldigt hårt med att utforma vår webbplats, vi har gjort en kreativ dokumentärfilm om en nytänkande del av språksociologi och vi har mycket innehåll på hemsidan - film, bloopers, ordlista, introfilm, länk till vår hemsida om arbetets process och motivering och syfte.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.