Nominerad 2011 – Lag män som hatar kvinnor

Www.mansomhatarkvinnor.se är nominerad i gymnasiekategorin. Läs mer om deras uppfattning om webbpublicering här.

www.mansomhatarkvinnor.se

Vilka är vi?

Vi är fem engagerade elever i årskurs ett på Viktor Rydberg Gymnasium i Djursholm vid namn Louise, Filippa, Henning, Anton och Hanna. Grundtanken med vår blogg är att skapa ett litterärt forum för bokentusiaster som är intresserade av att höra andras åsikter angående olika läsupplevelser. Våra inlägg är grundade på olika uppgifter som vi har fått av vår svensklärare. Vi tycker att det är jätteroligt att vi har gått vidare i Webbstjärnans tävling och väntar med spänning efter resultatet!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Att skapa en helt egen webbplats har varit väldigt roligt och samtidigt lärorikt. Få av oss hade tidigare kunskaper om hur man skapar en webbportal så det har varit mycket att lära. Vi drev vår blogg i samband med vår Svenska A undervisning och vi har upptäckt att drivandet av en webbplats är ett väldigt annorlunda och spännande sätt att göra ett skolarbete. Vi kan starkt rekommendera till andra elever att skapa egna webbplatser i samband med skolan eftersom allt blir mycket roligare när man själv, i större utsträckning, får sätta sina gränser och ansvara för det man åstadkommer. Det ger också en chans att visa upp vad man är bra på i skolan för fler än en lärare samtidigt som man genom internet öppnar upp till större diskussioner och åsiktsutbytande.

Vad har vi lärt oss av att arbeta med vår webbplats?

Innan vi skapade vår blogg hade vi inga kunskaper om hur man driver en webbplats. Då vi har velat publicera bilder och citera olika personer har vi lärt oss hur upphovsrätt fungerar. Vi har insett att det finns mycket att lära om publicering på internet och att det är många regler man måste följa. Vårt arbete med webbplatsen har gjort att vi blivit vanare att publicera olika saker på webben och att vi nu kan visa en högre kvalitétsgrad på våra texter än vi kunde i början av projektet.

Vi har försökt anpassa vårt språk på webbplatsen för att skapa en diskussionsblogg och därför lärt oss mycket om hur man ska skriva för att nå den publik man vill attrahera.

Vi har lärt oss mycket om hur tekniken fungerar och lärt oss bygga vår egen webbportal med koder och design vilket förmodligen är nyttigt att kunna inför framtiden.

Vilken anser vi vara vår största konkurrent?

Vi har kikat runt på de andra finalisternas webbplatser och häpnat över hur duktiga våra motståndare är. Vi har också insett att alla finalister inte har gjort webbportaler som liknar vår utan att vissa har lagt ner mer krut på designen och är mer etablerade än vi är. Vi är mycket imponerade av våra konkurrenters arbeten. Den konkurrent som känns mest ”verklig” är givetvis gruppen ”Tusen strålande solar” eftersom eleverna i den gruppen är våra klasskompisar.

Vad tror vi om våra chanser att vinna?

Visst har våra konkurrenter mycket välstrukturerade och välarbetade webbplatser men det vi har är en hemsida där våra tankar, personliga åsikter och egna personligheter lyser igenom och berör läsaren. Vi satsar på att skapa en äkta sida som öppnar upp för diskussioner och blandade känslor. Det vår hemsida erbjuder, som inte går att finna hos våra konkurrenter, är arbeten skrivna från hjärtat som inte bara ger förståelse för hur fantastiskt bra boken ”Män som hatar kvinnor” är utan som också berör läsaren på djupet. Vår webbplats handlar om mer än en bok och ett litteraturprojekt. Vår hemsida handlar om uttryck av åsikter som bidrar till det fria yttrandets makt. Detta har vi kunnat dela med oss av tack vare den moderna teknologin som finns idag.

Vi har inte skapat mansomhatarkvinnor.se för att sälja något utan för att få en chans att uttrycka oss litterärt och därigenom nå en bredare publik än den klassrummet erbjuder. På grund av det här känner vi att vi fortfarande är med och tävlar om vinsten av Webbstjärnans tävling!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.