Nominerad 2011 – Lag Montessori läser

Www.montessoriskolanlaser.se tävlar i kategorin grundskolan 6-9.

www.montessoriskolanlaser.se

Vilka är ni?

Vi är 83 elever som går i årskurs 6-9 på Montessoriskolan i Falun.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit intressant att se hur lätt det är att bygga sin egen sida. Det är kul att se hur bra det blir när man gör något tillsammans. Den här sidan har alla skrivit recensioner individuellt, och sedan får man se hur bra det blir när allas recensioner blir till en enda stor blogg. Vi har pratat mycket om upphovsrätt och Creative Commons.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Att det är enkelt och något som alla kan göra. Att man måste vara noga med sitt språk när man skriver sådant som ska publiceras på nätet. Att man måste vara medveten om reglerna för upphovsrätt. Vi har också lärt oss att det är viktigt att kategorisera rätt så att det blir lättare att hitta bland recensionerna.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Superstarmedia2. Snygg sida med intressant innehåll.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vår blogg kan ha chans att vinna eftersom den uppmuntrar till läsning och läsning är viktigt för allt lärande. Vi tror också att den kan ligga bra till eftersom många kan ha nytta av våra bokrecensioner – barn, ungdomar och vuxna. En annan sak är att den är tidlös i och med att elever på Montessoriskolan kommer att kunna fortsätta använda den och den blir större och större. Vi planerar att lägga till en sida med innehållsförteckning för att göra det lättare att hitta på bloggen.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.