Nominerad 2011 – Lag Projekt Tjernobyl

Www.projekttjernobyl.se är nominerade i kategorierna Gymnasiet och Bästa Bidrag.

www.projekttjernobyl.se

Vilka är ni?

Vi är Patrik Hermansson, Marcus Olsson och Mattias Hamberg och går sista året på Viktor Rydbergs Gymnasium Djursholm och är alla intresserade av foto. Mattias kom en vacker dag på idén att åka till Tjernobyl och Marcus och Patrik hoppade snabbt på. I samband med detta kom vi på att vi kunde omvandla vår resa till projektarbetet och så satte vi planerna i verket. Under en vecka hösten 2010 reste vi till Tjernobyl för att dokumentera olycksplatsen, 25 år efter katastrofen.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit kul och givande, men samtidigt har det varit en stor utmaning. Att komma överens och jobba så många timmar tillsammans ställer höga krav på samarbetsförmågan. Vi har inte alltid kommit överens men det är en del i processen. Det är snarare alla gånger vi inte varit ense som lett oss till den produkt vi har idag.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Igenom hela projektet och resan har vi lärt oss enormt mycket. Arbetet med hemsidan har gett oss en insyn på hur svårt det är att skapa bra innehåll till en webbplats och hur viktigt det är med rätt utformning av hemsidan för att budskapet skall nå fram. Vi har konstant ändrat och förbättrat för att komma fram till den bästa utformningen som utnyttjar bilderna maximalt samtidigt som historien kommer fram. Av det har vi lärt oss att det är viktigt att våga prova nya saker och att låta andra testa. Till slut kommer man alltid fram till något bra och det behöver inte vara det man tänkte sig från början. En viktig sak är dock att man måste våga bryta reglerna ibland för att hitta nya kreativa lösningar.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Det är jättesvårt att säga. I Bästa Bidrag har vi bara två konkurrenter, de är båda bloggar och skiljer sig därför mycket från vårt bidrag. Om vi skall gissa tror vi mer på 8B:s Revolutionsblogg eftersom de verkar ha lagt ner mycket tid på innehållet och för att få till "dagboks"-stilen med revolutionärt tema.

I Gymnasiekategorin är bidragen mer skilda. Alla konkurrenter är bra men vi tycker att chattspraket.se lyckas anpassa utformningen till innehållet bäst.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi har goda chanser att eftersom vi, med material från vår resa till Tjernobyl, intervjuer, fakta från olika studier, foton med mera har lyckats skapa en lockande, intressant, kreativ och informativ sida på nätet. Vi tror på vårt bidrag för att det förmedlar informationen på ett sätt som är anpassat för innehållet. Den är strukturerad på ett enkelt sätt som gör att man kan få den nivå av fördjupad information som man behöver. Samtidigt är vår layout och grafiska språk engagerande och spännande. På så sätt blir det enkelt att förstå och ta till sig ett ämne är väldigt allvarligt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.