Nominerad 2011 – Lag T-shirts of Umeå

Www.tshirtsofumea.se är nominerade i kategorin för Entreprenörskap.

www.tshirtsofumea.se

Vilka är ni?

Vi heter Jenny Isaksson, Andre Vik, Jacob Henell och Isak Vallgren. Vi går alla sista året på Minervagymnasiet, Jenny och Isak går entreprenörsprogrammet medan Andre och Jacob går samhällsprogrammet. Tshirts of Umeå har varit en del av kursen Företagsekonomi B men även utgjort vårt projektarbete. Jenny Isaksson har utformat och byggt upp hemsidan men vi står alla bakom materialet. Vi brinner alla för företagande och mode.

Hur har det varit att göra skolarbete på webben?

Att skapa en webbplats var givet när vi skulle starta vårt UF-företag. Som företag idag har man svårt att klara sig utan en webbplats. Extra viktigt var det för oss då vi inte har någon fast säljpunkt vilket gör att kunderna måste kunna nå en på annat vis. Det har varit väldigt lärorikt att skapa en webbplats då det känns som att det nästan hör till allmänbildningen i dagens samhälle. Innan hade vi ingen kunskap alls om hur man bygger en hemsida och vi hade aldrig varit i kontakt med wordpress, men har man funderat över något har man alltid kunnat googla det vilket underlättar enormt. Mest av allt har vi testat oss fram i wordpress-djungeln vilket har varit kul!

Vad har ni lärt er av att arbeta med webbpublicering?

Av att bygga en hemsida så har man lärt sig mycket om hur man arbetar med utformningen, hur man sköter administrationen och hur man hanterar upphovsrätten - hur viktigt det är att använda sig av egna bilder. Fortsatt har det varit viktigt för oss att få en enkel och lättmanövrerad sida vilket har gjort att man har försökt sätta sig i andra skor och se hemsidan från en ny synvinkel vilket också har varit lärorikt.

Vilka tror ni är era största konkurrenter?

Den största konkurrenten är Appative UF. Deras hemsida är inte bara otroligt snygg utan även översiktlig samt att passar den grymt bra till deras tjänst.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Självklart så hoppas vi att vi ska vinna men konkurrensen är stenhård så vi ser inte oss själva som favoriter direkt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.