Nominerad 2012 – www.elevnytt.se

Tävlande i tävlingsklassen Klassblogg är webbplatsen www.elevnytt.se. En webbplats som är skapad av klass 6 på Löderups skola.

Vilka är ni?

Vi som gör Elevnytt är en glad 6:a på Löderups skola. Skolan ligger en bit utanför Ystad i Skåne. Vi är 16 elever, 5 tjejer och 11 killar och så två lärare som heter Cecilia och Jimmy. Vi tycker om att skämta och prata.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit kul och man har lärt sig mycket. Det roligaste har varit att göra filmer. Det har också varit svårt ibland. Svårt att hitta fakta till våra texter och hålla koll på CC. Och man ska vara källkritisk.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss massor. Vi har lärt oss om hur man driver en hemsida. Vi har lärt oss om webbpublicering. Vi har jobbat mycket med hur man kan formulera texter så att det ser bra ut. Vi har lärt oss om världen. Vi har lärt oss om FN. Vi har lärt oss använda datorer bättre. Vi har lärt oss skriva artiklar. Vi har lärt oss förenkla texten så att andra förstår. Vi har lärt oss om hur man är källkritisk. Vi har lärt oss om att man inte bara kan ta fakta och bilder hur som helst. Om man har upphovsrätt på en bild kan andra inte göra hur som helst utan din tillåtelse. Vi har lärt oss om Creative Commons.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Båda våra konkurrenter har varit jätteduktiga. De går bara i ettan. Vår största konkurrent är I vår kikare för vi tycker deras arbete är väl gjort. Och de kommer från Backaskolan i Ystad.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi tror att vi har ganska stor chans att vinna för vi jobbar med vår hemsida mycket och vi kämpar mycket med till exempel källkritik. Vi tror att vi har chans att vinna men när man kollat på dom andra börjar man fundera lite. Deras jobb är bra gjort för de går bara i ettan. Men vi tycker så klart att vårt arbete är väl gjort och det hade varit jättekul.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.