Ersmark 4 av Lena Åkersten

Nominerad 2012 – www.ersmark4.se

Tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.ersmark4.se. En webbplats som är skapad av klass 4 på Ersmark skola.

Vilka är ni?

Klass 4 på Ersmarks skola - några kilometer utanför Umeå hittar ni oss. I vår klass finns 36 elever, 3 lärare och en fritidspedagog som träffas varje dag och lär oss massor med nya saker samtidigt som vi har det riktigt roligt tillsammans!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Nytt!(eftersom ingen av oss någonsin hade gjort en webbplats förut) Spännande!(att se hur den växte fram och se att människor började använda den) Roligt!(att lära känna och få kontakt med människor från andra länder och kulturer!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Massor med engelska! Men också att skriva inlägg och spela in ljudfiler, läsa vad andra skrivit, svara på frågor och ställa frågor, översätta, kommentera på ett bra sätt, regler om copyright och sist men inte minst att fler människor än vi någonsin kunde ana faktiskt är intresserade av oss och vårt skolarbete!

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Nalleresan.se.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Om juryn tycker att layouten är viktigast har vi nog ingen chans att vinna men om innehåll, idé och samspelet med andra människor väger tyngre tror vi att vi har stora chanser att vinna eftersom vårt arbete visar vilka oanade möjligheter som skapas när vi "kliver ut" i världen och världen "kliver in" till oss.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.