Hedebyposten av Marcus Fröding

Nominerad 2012 – www.hedebyposten.se

Tävlande i tävlingsklassen Grundskola 6-9 är webbplatsen www.hedebyposten.se. En webbplats som är skapad av eleverna på Hedebyskolan.

Vilka är ni?

Elever i år 6-8 på Hedebyskolan i Vagnhärad.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Eleverna har arbetat med olika projekt inom skoltidningen. En del har fokuserat på att skriva, andra på att fota och editera bilder. Alla har fått lära sig hur man frilägger och editerar en bild i Photoshop och hur man sen monterar den i iWeb och ordnar layouten. En del har arbetat med film, filmmusik och sen klippning. Flera elever har intervjuat andra elever på skolan och rapporterat om skolans verksamhet tex genom filmad intervju eller nedskriven.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Eftersom vi arbetar i Mac har det inneburit att eleverna fått en hel del nya kunskaper i nya programvaror samt i OSX. Vi har haft relativt lite tid (ca 6 dagar totalt) så jag måste säga att de presterat fantastiskt mycket på så kort tid. Det har varit nästan omöjligt att få en del av dem att ta rast och flera av dem har arbetat på sin fritid också för att hinna klart. Vi har lärt oss hur man gör film, hur man klipper och filmar, fota bättre, planera bra innan, iMovie, iPhoto, hur man gör web med bilder och film och sånt.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Novellisa är bra. Kul att elever och lärare kan tycka till om varandras noveller.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

20%. ;-)

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

  • Monique Jacobsson 15 maj 2012, kl 19.54

    Stort GRATTIS och LYCKA TILL i finalen imorgon =)