Treorna på Sofielundsskolan i Malmö av Barbro Cronberg

Nominerad 2012 – www.nalleresan.se

Tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.nalleresan.se. En webbplats som är skapad av klass 3:or på Sofielundsskolan i Malmö.

Vilka är ni?

Vi är 32 barn från Södra Innerstaden i Malmö. Vi går i åk 3. Vi bor alla runt om Sofielundsskolan. Vi kan prata många olika språk men alla kan prata svenska, och det gör vi väldigt mycket säger våra fröknar. Många tycker om att springa. Vi ska försöka få ihop ett klasslag till KALVINKNATET som är den 22 maj. Vår webbsida heter Nalleresan.se, där har vi kunnat följa vår älskade Nalle på hans resa genom Sveriges skolvärld. Vi saknar vår Nalle.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit roligt, enkelt och nytt. Det har varit jättekul att visa upp hur vi har tillverkat vår Nalle och Nalles hus. Det hade vi inte kunnat göra utan webbplatsen. Att sedan kunna följa Nallens resa genom Sverige, och lära känna så många andra barn från andra delar av vårt avlånga land, har varit fantastiskt. Detta hade aldrig kunnat ske på samma sätt utan datorns och internets hjälp.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss hur man gör en helt egen webbplats. Vi har också lärt oss att blogga, stava, läsa, lärt oss om olika platser i Sverige m.m. Vi har övat i att skriva olika slags texter och uttrycka oss på ett bra sätt. Man måste använda ett trevligt språk för annars kan man retas och göra andra barn ledsna. Vi har fått träna oss i att komma överrens, ta beslut och samarbeta. Alla i klassen har blivit mycket bättre på att använda datorn, även fröknarna har lärt sig en massa. Alla barn som har varit inne på Nalleresan.se har lärt sig om hur en blogg fungerar med inlägg och kommentarer. Vi har också visat andra skolbarn och lärare hur en webbsida kan användas i undervisningen och skapa en mötesplats där man kan dela med sig och lära av varandra.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Vi har tittat på alla bidragen och vi tycker att de är jättebra allihopa. Vi kunde inte avgöra vilken som var den bästa eftersom alla tyckte så olika. Många tyckte om ipadpanelen.se. Det är verkligen häftigt att kunna använda ipad i skolan, att få spela spel i sitt skolarbetet.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi hoppas och tror att vi kommer att vinna. Vi har en fantastisk bra webbsida som är så lätt att använda att även den som är ovan kan klara av det. Vi vänder oss till alla skolor i Sverige och andra intresserade besökare. Alla kan lära och finna godbitar från vår blogg. Vår älskade nalle sprider massor med glädje! Sidan är så bra att det känns som om man får magiska krafter när man är inne och bloggar.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Cecilia 9 maj 2012, kl 10.33

  Hej!

  Ja, det är verkligen en fin blogg med en massa spännande blogginlägg, både från Sofielundsskolan och från Norrland där nallen befinner sig just nu. Tänk så stort Sverige är!

  Ja, eran nalle sprider verkligen glädje till oss som får följa med på resan lite på avstånd via dataskärmen.

  Hälsningar från
  Cecilia

 • Linda Lantz 9 maj 2012, kl 14.41

  Vad kul att läsa om allt roligt er nalle har för sig! Jag hoppas att ni vinner!