Nominerad 2012 – www.novellisa.se

Tävlande i tävlingsklassen Grundskola 6-9 är webbplatsen www.novellisa.se. En webbplats som är skapad av en klass på Svaneskolan i Lund.

Vilka är ni?

Vi är klass 8c från Svaneskolan i Lund och vi har arbetat med vår Novellisa-blogg sedan november 2011 och arbetar fortfarande med den.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit fantastiskt roligt men också arbetsamt för mig som pedagog men också för eleverna då andra krav har ställts på deras produktion.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att tänka på det vi publicerar, ge respons, diskutera i allmänt forum, läsa andras texter och se att man inte är ensam i världen. Jag kan också erkänna attd et blivit många sena kvällar framför bloggen då texter har lästs och nya teman testats och jag kan grunderna men känner ändå att en liten puff i den tekniska biten hade varit behjälplig. om tiden som är nedlagd är i partitet med elevernas nyvunna kunskaper vet jag inte men jag är övertygad om att de har haft roligt och att de kommer att uppskatta att de faktiskt vågade. Mod och kraft!

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Alla nominerade i 6-9 är våra största konkurrenter då vi alla är så totalt olika. http://kraftig.se/ är oerhört tekniskt gjord med snygga ritningar och informativ text men kanske med mindre personligt innehåll, en annan http://ekilla9d1.se/ är en mkt fint upplagd sida med snygg layout och fina uppgifter.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi är fantastiskt lyckliga över att ha kommit så långt som vi gjort med en oerhört teknikrädd men "sepåfanpedagog", men vi har kämpat på och hjälpt varandra. Vi tror att vi kan vinna på personlighet och kreativitet och skrivarglädje. Ty mina elever har skrivit mer än jag någonsin hade kunnat drömma om.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.