www.snickasnacka.spraksociologi.se av Caroline Green

Nominerad 2012 – www.snickasnacka.spraksociologi.se

Tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.snicksnacka.spraksociologi.se. En webbplats som är skapad av två andraklassare på Dragonskolan i Umeå.

Vilka är ni?

Vi är två gymnasieelever som går i årskurs två på idrottsprogrammet på Dragonskolan i Umeå. Vi tränar mycket på fritiden då Patrik spelar innebandy och Eric simmar.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Jätteintressant och roligt! Vi tycker att webben är ett riktigt bra sätt att dela med sig av information lättillgängligt för alla. Till en början var det svårt men tack vare olika guider på nätet och på webbstjärnans hemsida har vi kunnat göra en bra och överskådlig hemsida ändå!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss massor. Både om språksociologi men också mycket om att skapa webbsidor och kodning i allmänhet. Innan vi började med detta arbete i slutet av februari 2012 kunde ingen av oss särskilt mycket om att koda hemsidor, men på kort tid har vi lärt oss mycket som vi kommer kunna ha nytta av i framtiden.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Vi tycker att alla nominerade har gjort ett väldigt bra jobb med deras hemsidor. Alla har dessutom riktat in sig på olika ämnen och målgrupper, vilket gör det svårt för oss att välja ut en specifik konkurrent. Därför ser vi alla som våra största konkurrenter!

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi tror att vi har ganska stor chans att vinna då vi har skapat en hemsida med lättöverskådlig layout och innehåll på drygt en månad samt att informationen är tillgänglig för flera olika plattformar som telefoner, läsplattor och datorer. Men det är stor konkurrens så det är svårt att säga!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.