Nominerad 2012 – www.tranaglosor.se

Tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen www.tranaglosor.se. En webbplats som är skapad av två förstaklassare på Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm.

Vilka är ni?

Våra namn är Carl Unger och Oskar Larsson och vi går vårt första år på naturprogrammet på Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm. Tillsammans har vi skapat hemsidan Tranaglosor.se, en tjänst för glosträning på internet och tillsammans med vår lärare Martin Monet deltar vi i tävlingen Webbstjärnan.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Skapandet av Tranaglosor.se påbörjades redan hösten 2010 när vi beslutade oss för att det tvunget måste finnas ett bättre sätt att träna glosor än de traditionella metoderna. Sedan dess har vi lagt ner många timmar på sidan och det har varit mycket givande. Inte minst har vi fått över 2 000 nöjda användare utan också har vi lärt oss ofantligt mycket om bland annat olika programmeringsspråk, databashantering och användarvänlig design.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Som tidigare nämnt har vi lärt oss om olika programmeringsspråk såsom HTML, CSS, JavaScript och PHP. Vi har lärt oss hur vi bäst använder dessa tekniker för att skapa ett trevligt och användbart gränssnitt för användarna samt hur vi ska lagra all information i bakgrunden med hjälp av databasteknik som MySQL. Förutom den tekniska biten har vi också fått lära oss hur det är att driva en väl trafikerad webbsida och hur viktigt det är att svara på användares förslag. Vi har skapat en god kontakt med våra användare och med hjälp av dem kunnat växa och utveckla sidan ytterligare och detta är något har spelat en stor roll i vårt framgångsrecept.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Vi tycker att alla bidrag är fantastiska och ser många som potentiella konkurrenter. Vi beställde till exempel ett par slipsar från Saman Amel och måste säga att det var riktigt schysst kvalitet. En kamp utan motståndare är omöjlig att vinna.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi anser att våra chanser att vinna tävlingen ser ljusa ut men i våra ögon är vi redan vinnare. Vi har lärt oss så otroligt mycket under denna tävling samtidigt som vi haft det jätteroligt på vägen. Nu ser vi fram emot en intressant och spännande prisutdelning.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.