Nominerad 2013 – sportfiskesvenska.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen sportfiskesvenska.se som är skapad av en gymnasieklass i Forshaga.

Vilka är ni?

Vi är en klass med 29 elever som går första året på Sportfiskegymnasiet i Forshaga. Vi har givetvis sportfiske som gemensamt intresse och har under kursen Svenska 1 försökt att anpassa kursinnehållet efter vårt intresse så mycket som möjligt.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit otroligt inspirerande att tillsammans diskutera och utforma innehållet. Vi har också lagt mycket tid på att välja vilka verktyg som är lämpligast att använda för att kommunicera innehållet och samtidigt jobba mot kursens kunskapskrav. Det har också varit en stor trygghet att ha Webbstjärnans fantastiska support att vända sig till när vi inte lyckats lösa problemen själva.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har givetvis lärt oss massor om webbpublicering. Vi hade mycket varierande förkunskaper i gruppen och för många har det inneburit en enorm utveckling att lära sig hantera alla verktyg vi använt. I början var det många som tyckte att det var jobbigt att hålla reda på alla konton. Förutom bloggen har vi ju använt oss av bl.a. Flickr, Youtube och Bambuser. Att arbeta med en blogg har också gjort att vi alltid haft verkliga mottagare till uppgifterna i kursen. Att skriva för webben innebär att ens arbeten syns och det har höjt motivationen och har fått alla att skärpa sig lite extra. Många inom sportfiskebranschen följer det vi gör på bloggen och det har gjort att vi insett hur viktigt det är att visa upp det man gör på utbildningen. Sist men inte minst har vi lärt oss att alla elever kan vara med och skapa intressant innehåll på webben och att det går alldeles utmärkt att webbanpassa många uppgifter i skolarbetet.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Sajterna är så olika vår så det är svårt att säga. Vi har fyra mycket svåra konkurrenter. Ska vi välja någon är det nog webbdesignkurser.se.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi är jätteglada över att vara i final. Våra chanser att vinna hänger naturligtvis helt på hur juryn bedömer. Även om vår sajt är ganska enkel och inte lika tekniskt avancerad som flera av våra konkurrenters så tycker vi att vi lyckats uppfylla bedömningskriterierna mycket väl.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.