Nominerad 2013 – www.webbdesignkurser.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.webbdesignkurser.se som är skapad av två webb- och designälskande gymnasieelever.

Vilka är ni?

- Två webbentusiaster, den ena från Sundsvall och den andra från Göteborg. Vi har sedan vi var små varit intresserad av grafik och teknik, och bestämde oss i år för att dela med oss av det vi kan allra bäst – webbdesign.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det är alltid lika spännande att skapa ett nytt projekt. Den här sidan la vi ner extra mycket tid på. En hel sommar tog det att skriva sidan från grunden och fylla på med material.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Att gratis läromedel är populärt. Vi fick mycket bra feedback i början av lanseringen, där man gillade att sidan både var reklamfri och gratis. Sedan har vi även lärt oss nya tekniker, verktyg och funktioner inom webbdesign.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Utanmamma.se ser vi som en värdig konkurrent. De har lyckats presentera sin bok på ett snyggt och modernt sätt med hjälp av html5 och Javascript. De har jobbat så minimalistiskt som möjligt vilket gör sidan användarvänlig att besöka.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi hoppas att chanserna är stora. Sidan är både lärorik och älskad av besökarna. En vinst skulle verkligen hjälpa oss att lägga ner mer tid på nya kurser.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.