av Maria Antonsson

Nominerad 2013 – www.1skeppkommerlastat.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Klassblogg är den marina www.1skeppkommerlastat.se där förskoleklassen Skutan-F på Påskbergsskolan i Varberg bloggar för fullt.

Vilka är ni?

- Vi är en förskoleklass som heter Skutan-F på Påskbergsskolan i Varberg. Vår klass består av 22 elever och två förskollärare.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Vi har haft väldigt roligt när vi har skapat vår blogg. Att komma på tanken att skapa en sådan kan verka helt galet om man ser till våra förkunskaper. Varken elever eller lärare var förtrogna med att blogga. Vi började från scratch. Att det ändå har gått så bra beror på att vi redan innan vi började hade en klar idé om hur vår sajt skulle se ut. Vårt viktigaste mål var att den skulle vara lekfull så att eleverna lockades till att kommunicera med omvärlden. Ett språkutvecklande arbete.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss otroligt mycket under arbetets gång. Vi har levt under devisen att "ingen kan allt, men alla kan något". Vi är oerhört tacksamma för all den support som vi fått från Webbstjärnan när det krånglat eller för tips på lösningar. Vi har också lärt oss mycket om hur det fungerar med publicering på nätet. Ibland är det i det lilla som det stora händer.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Vi har väldigt svårt att välja vilken sajt som är vår största konkurrent för de båda övriga är bra bidrag. Båda bidragen har ett klart angivet tema med med helt olika inriktningar. www.ärdusmartare.se bygger på ett TV program där du märker att eleverna har haft roligt under tiden och www.slojdsalarna.se är en blogg som visar på elevernas kreativitet.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi tror att vi har stora chanser att vinna eftersom vi har byggt en blogg med ett maritimt tema som är en röd tråd genom hela sajten. Visserligen har även våra konkurrenter ett tema, men vi har med leken som utgångspunkt skapat lust och glädje som fått eleverna att vilja vara med och bygga sajten. Det är ju inte heller alla sajter som har en alldeles egen Skeppskatt och Skeppsråtta.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.