Copyright Benwallet 2013 All rights reserved

Nominerad 2013 – www.benwallet.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.benwallet.se som är skapad av två elever från Kungstensgymnasiet i Stockholm.

Vilka är ni?

- Vi är två killar som studerar sista året på Estetiska programmet med inriktning på fotografi på Kungstensgymnasiet och vi har ett stort intresse för design, webb, reklam, teknologi etc. Vår ambition är att skapa produkter som skall kunna hjälpa människor i deras vardag. Vi anser att detaljerna skapar helheten, och lämnar därför inget åt slumpen.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Att skapa en egen webbplats från grunden har varit utmanande, men också väldigt roligt. Vi har haft många diskussioner angående design och funktion, och vi har itererat många gånger tills vi kommit fram till en slutgiltig webbplats.

I och med att vi skapade sidan som projektarbete så har vi utvecklat både namn, copywriting, bildmaterial samt varje liten knapp.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss mycket om upphovsrätt och publicering på webben. Vi har också lärt oss hur webben kan vara ett pedagogiskt sätt att lära sig via. Vi har insett att processen för att bygga en hemsida och allt material tar längre tid än man tro. Tekniska möjligheter och begränsningar har vi också fått en inblick av.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Inom teknik-kategorin anser vi Gatukonstkartan.se vara våran största konkurrent. De har en lättförståelig webbplats som fungerar som den ska.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi tror att vi har goda chanser att vinna teknik-kategorin. Detta för att vi skapat ALLT material från grunden och arbetat med ny tekniker som HTML5, CSS3 och JS.

Vi har också fokuserat mycket på designen och detta är väldigt viktigt nuförtiden då folk blir allt mer vana med t.ex. iPhone appar som är väldigt lätta att förstå och använda.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.