Nominerad 2013 – www.detsocialafenomenet.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.detsocialafenomenet.se som är skapad av två elever från Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan i Stockholm..

Vilka är ni?

- Våra namn är Isabelle Thor och Anna Norman och vi är två elever från Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan som går i årskurs 3 och läser det Samhällsvetenskapliga programmet. Vi är två aktiva användare av sociala medier som efter att en tid reflekterat över om det egentligen är hälsosamt att alltid vara uppkopplad och nåbar, skapade det detsocialafenomenet.se som vårat 100-poängs projekt.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Processen har varit kul och lärorik men även krävande. Vi hade en idé och såg möjligheterna med internet för att utveckla och sprida den, men lärde oss också att det krävs hårt arbete för att skapa en bra webbplats.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har utvecklats tillsammans med webbplatsen och det har varit riktigt kul att kunna se synliga resultat. Vi började med begränsade kunskaper inom webbdesign men har genom skapandet av vår webbplats lärt oss mer om internet, webbkodning, textanpassning och upphovsrätt.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Vi ser alla inom vår kategori som bra bidrag och konkurrenter. De som är nominerade i samma kategori som vi representerar nämligen alla intressanta och lärorika webbplatser och behandlar helt andra ämnen än vi vilket gör det svårt för oss att välja ut en specifik konkurrent.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vår webbplats är unik och aktuell, lättöverskådlig och innehållsrik. Syftet med den är att upplysa, nå ut och påverka ungdomar om baksidan av att ständigt vara uppkopplad på sociala medier, och det ville vi göra på ett intressant och genomtänkt sätt. Det är något som vi tror att vi har lyckats med och därför ger oss stora chanser att vinna i denna tävling.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.