Nominerad 2013 – www.gatukonstkartan.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.gatukonstkartan.se, som är en sajt där användare kan mata in gatukonst till en interaktiv karta, skapad av Valter Wierzba från Thoren Innovation School i Göteborg.

Vem är du?

- Jag som har utvecklat Gatukonstkartan är en självlärd elev på Thoren Innovation School i Göteborg som snart tar studenten. Vid sidan om studierna driver jag ett eget företag.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit en lärorik upplevelse. Jag fick mer disciplin och kände mig stolt när webbplatsen var färdig.

Vad har du lärt dig av att arbeta med din webbplats?

- Jag har lärt mig att det kan vara en hel del kodande bakom de mest simpla funktionerna och att säkerheten är viktig. När användare själva kan mata in information (text och bilder i det här fallet) är det viktigt att all indata granskas för att förhindra sabotage.

Vilken sajt anser du vara din största konkurrent?

- Min största konkurrent är nog benwallet.se. Det är en stilren webbsida med interaktiva inslag. Att kortet åker in i behållaren är en fin teknisk detalj.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

- Jag tror att de är goda eftersom att jag har byggt en avancerad webbplats från grunden och motiverat bidraget väl.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.