av Carolina Sjögren

Nominerad 2013 – www.itbarnen.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.itbarnen.se av klass 5L på Enehagens skola i Värnamo.

Vilka är ni?

- Vi är en kreativ och nyfiken klass femmor, klass 5L, som går på Enehagens skola i Värnamo. Vi har jobbat ett helt läsår med vår sajt som handlar om IT i skolan.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit både spännande och jättekul! De flesta av oss tycker att det har varit de roligaste lektionerna under hela veckan! Vi har ju haft arbetet med Webbstjärnan på schemat!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss så mycket som vi inte visste innan, hur man gör inlägg, redigerar, skriver kommentarer, publicerar texter, hur man kan använda bilder osv. När man lägger ut sitt material på nätet vill man liksom vara noga med att göra sitt bästa eftersom att man vet att så många andra kommer läsa det. Därför blir man även bättre på stavning och att skriva med egna ord. Det har också varit riktigt roligt att diskutera och få uppgifter via hemsidan varje vecka som vi sen ska ha svarat på Det är spännande att vänta på en kommentar från ens lärare och kompisar.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Vi tycker att Project World verkligen har en rolig och intressant idé! Vi håller tummarna för dem också!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Allt beror ju på hur juryn tänker. Vi tycker vi har ett starkt bidrag med ett aktuellt tema. Många verkar ha satsat på film i år och vi har väl inte riktigt haft samma tekniska förutsättningar som många av våra konkurrenter. Däremot tycker vi verkligen att vårt sajt visar tydligt på allt vi har lärt oss. Ser man till det material vi har lagt upp så har vi en riktigt bra chans!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

  • Niclas 9 maj 2013, kl 16.18

    Tycker absolut att de har chansen. Som förälder kan jag bara säga att arbetet har varit både utmanande, inspirerande, omtalat här hemma och inte minst lärorikt.

    Grattis till nomineringen och lycka till i finalen.