av Barbro Sköldenberg

Nominerad 2013 – www.nalleresan.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.nalleresan.se som berättar om hur eleverna i fjärde klass på Sofielundsskolan i Malmö har skickat en nalle ut på en resa genom Sverige.

Vilka är ni?

- Vi är fyrorna på Sofielundsskolan i Malmö. Vi sydde en nalle i trean och byggde ett hus till den. Nallen reser mellan olika skolor i Sverige och upplever nya saker. Vi saknar vår Nalle. Vi gillar som många andra fyror att spela fotboll. Och dataspel! Vi tycker också om att skriva och räkna matte. Slöjd är toppen! Naturligtvis är vi jätteglada för nomineringen till Webbstjärnans tävling. Vi ska inte heller glömma att nämna Barbro, vår slöjdlärare. Tack!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Kul! Vi har arbetat med vår hemsida länge, vår resa började redan för 539 dagar sedan. Det tråkiga var att Nallen försvann under hösten 2012. Det kändes lite jobbigt. Vi fortsatte att blogga och berätta om vår vardag i skolan. Vi ville hålla igång bloggen fastän nallen inte hörde av sig. När någon skola hörde av sig var vi snabba på att svara. Vi vill verkligen lära känna fler skolbarn i Sverige!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Att blogga är roligt, det väcker lusten till att undersöka, berätta och visa intresse. Våra lärare säger att de kan se en utveckling i vårt skrivande. Ja, det har varit jättekul att skriva inlägg både på svenska och engelska. Vi har själva fått planera om vad vi ville berätta och med vem eller i vilken grupp. Vi har jobbat med olika teman genom bloggen. Det har också varit spännande att skriva till andra skolors bloggar i Sverige och hela vägen till Australien. Det betyder mycket att skicka en hälsning eller att kommentera någons inlägg. Ett stort tack till alla skolor som har hört av sig och delat med sig till vår blogg. Vi har dessutom lärt oss mer om Sverige och olika städer.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Itbarnen.se, Sångsvanarna.se, Projectworld.se, Jamalskompisar.se. Allihopa såklart!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi hoppas på att vinna men våra konkurrenter är också bra.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.