Arian Asinger

Nominerad 2013 – www.omzlatan.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 6-9 är webbplatsen www.omzlatan.se där elever med svenska som andraspråk läser – och skriver till – Zlatan.

Vilka är ni?

- I det här projektet ingår vi elever som läser svenska som andraspråk på Ekillaskolan med vår SVA-lärare Arian Asinger. Vi läser SVA i tre olika grupper och en del utav oss går i årskurs nio och resten i årskurs åtta. Vi som går i årskurs åtta är elever som har bott i Sverige en längre tid och några av oss en kortare tid. Vi som går i årskurs nio kom till Sverige under vår högstadietid. En del av oss kom till Sverige för lite mer än ett år sedan och ett par av oss kom till Sverige i början på vårterminen.

Vi kommer från olika länder allihop och har ett annat modersmål. Det vi har gemensamt är att vi alla har ett annat modersmål, har flyttat från vårt hemland och nu har vi vår Zlatan-sida gemensamt.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit roligt och spännande. Vi har lärt oss nya saker om webbpublicering som vi inte kände till. Det har också varit roligt att få arbeta med samma sida tillsammans med kompisar som vi inte har lektion med. Vår lärare Arian har hjälpt oss mycket och hon har lagt upp videon och instruktioner. Det har också varit roligt att kommentera inläggen och när vi har skrivit våra inlägg har vi hela tiden tänkt på hur vi skriver eftersom alla kan se och läsa dem..

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- En viktig grej som vi har lärt oss är att man inte kan skriva precis vad som helst till andra på nätet. Det är viktigt att tänka på sina ord och på hur man skriver. Vi har lärt oss att söka information på nätet, att vi inte kan använda alla bilder som finns på nätet och att vår sida är offentlig. Att alla kan se allt som finns där.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Kanske är det så att sajten Our City är vår största konkurrent eftersom de har lagt upp mycket saker på sidan och de skriver bra. Deras sida är jättefin.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi tror att vi har stor chans att vinna, inte på grund av sidans innehåll, utan för att vi har arbetat hårt med det här projektet och för att de texter som vi har skrivit, även om inte alla finns med på sidan, är texter som handlar om vårt liv och våra minnen. Vår lärare har berättat andra människor har skrivit till henne och talat om vilken fin sida vi har och hur duktiga vi är. Därför hoppas vi att vi vinner om andra också tycker att vi är duktiga.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.