Sittande från vänster: Natchaya, Jonatan, Louise. Stående från vänster: Hannah, Adam, Simon, Isak, Lina, Kosovare, Elin, Sala, Tove, Josefin, Rebecka, Emil, Michael. På inklippt bild: Malin, Ebba. Ej med på bilden: Martin Blomqvist, Ida Holmberg & Pontus Karlsson. av Emil Wickman

Nominerad 2013 – www.projectworld.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.projectworld.se som är skapad av 5B på Bålbroskolan i Rimbo.

Vilka är ni?

- Vi är klass 5B från Bålbroskolan i Rimbo. Vi är en glad klass med ett leende på läpparna, vi är 21 elever i klassen. Vår magister heter Emil Wickman.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit väldigt roligt och spännande att få se hur det fungerar att skapa en egen hemsida.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss mer om hur världen fungerar. Vi har lärt oss om olika terrängtyper och att världen är orättvis. Vi lärde oss komplicerad matematik utan att vi knappt tänkte på det. Vi lekte oss till nya kunskaper. Vi lärde oss att samarbeta med andra som vi vanligtvis inte umgås så mycket med på rasterna.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Nalleresan.se för att det känns som en ny fräsch idé. Vi imponeras av deras påhittighet. Projektet liknar inget annat bidrag som vi sett.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi tror att våra chanser är ganska stora. Vårat projekt liknar inget annat bidrag och vi hoppas att juryn gillar det.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.